Cykelvasan 45 – en vecka senare

Cykelvasan 2017, från Oxberg till Mora. Foto: Bo Maltanski

Det har gått en vecka sen jag körde min första Cykelvasa. Till en början var jag helt emot att åka igen men så skrev en kollega på jobbet att hon vill att vi ska åka nästa år. Det gick inte lång stund förrän jag kände att jag nog vill åka igen. Sög på karamellen hela helgen och är nu helt överens med mig själv att åka nästa år igen. =)

Hur gick det då? Det tuffa i Cykelvasan 45 är de första 1,5 milen, det går helt enkelt bara uppför. Så det är något jag måste ta i beaktande inför kommande träning. Annars var det bara att trampa på. Vi hade toppenväder, kanske lite för varmt. Men i mål kom jag och en medalj fick jag. På lördagen hade jag lite träningsvärk, men det var för att jag inte cyklat så mycket de två sista veckorna och på sina ställen på de där första 1,5 milen fick man verkligen ta i från tårna.

Nytt mål nu är att gå ner i vikt, det är ju såklart en stor fördel om jag väger lite mindre när jag ska åka nästa år. Och jag gillar inte att se mig själv i spegeln som det är nu heller. Så jag har utmanat min väninna Marianne i detta också (den jag skakade hand med att åka Cykelvasan). Till en början nu försöker jag komma underfund med varför jag stoppar i mig onödiga grejer (har hållit mig i en hel vecka!), lite längre fram sen ska jag kika på vad jag ska äta. Jag har redan nu fått mycket tips av skidskyttetjejen Bettan Högberg (sponsrar henne med hemsida) hur jag ska träna just inför att prestera bättre i cykling.

Veckan fortsatte sen med en sväng till stugan lördag-söndag, 9-årskalas i Trödje på tisdagen och planeringsdagar i Långshyttan med jobbet igår och idag. Jag är mentalt ganska mosig kan jag säga, men vid gott mod. Försöker nu ikväll att bara chilla och imorgon ska jag inte planera något utan bara göra det jag känner för. Jag ska cykla på racern imorrn iaf, det har jag verkligen sett fram emot hela veckan.

Slutsats: Nu när det gått en vecka och jag fått suga på medaljen (inte bokstavligt talat) så är jag sjukt nöjd med min insats faktiskt och det känns som att jag mentalt vuxit också.

Ha det gott! =)

Kram .\ Linda